Skip to main content

SVA MESTA SU POPUNJENA

* Uskoro krecemo na put! Za slike i price sa putovanja, upratite nas na IN @somniajourneys.com 

 

Polazak: 19. Decembar 2023.

Galapagos

Cena ture: $3579.00 CND / 2570.00 EUR

Porodične avanture su dizajnirane za grupe koje putuju sa decom uzrasta od 6 do 17 godina. Vaša grupa mora imati dete da biste rezervisali porodičnu turneju, a svako mlađi od 18 godina mora biti u pratnji odrasle osobe. Plan puta je osmišljen imajući u vidu potrebe cele porodice.

Maksimalan broj putnika je 20.

Za rezervaciju mesta plaća se depozit od $350.00 cnd / 200 EUR.

Ostatak uplate je do 18. Oktobra, 2023.

Uključen prevoz od aerodroma. Sav prevoz je privatnim vozilom.

Predviđeno je da se smeštaj deli s još jednom osobom (double/dvokrevetne sobe).

Avio-prevoz se plaća naknadno, a mi vam možemo obezbediti let iz Toronta, Beograda, ostalih gradova Severne Amerike ili Evrope.

Način prijavljivanja:

Za sve detalje, uplatu i vašu rezervaciju pozovite Anitu Đorđević na 061/1693969 ili pišite na imejl anita@somniajourneys.com.

1. dan Quito

Dođite u bilo koje vreme.

Možete unapred da rezervišete aktivnosti „Quito City Tour & Equator Line“ na stranici za odjavu na sajtu unapred da biste uključili ovu opciju u svoj obilazak.

Dan dolaska i sastanak dobrodošlice sa G predstavnikom

Avantura počinje! Slobodno istražujte, ali budite sigurni da stignete na vreme da upoznate grupu. Vaš G predstavnik će vam predstaviti detalje vašeg obilaska.

Hotel Mercure (ili sličan) smeštaj
Hotel
Fakultativne aktivnosti
Obilazak grada Quito i Ekvadora
Quito
Uživajte u obilasku grada Quito. Posetite Stari grad, UNESCO-vu svetsku baštinu, sa zaustavljanjem kod bazilike del Voto Nacional, crkve La Compania, trga San Francisco, Plaze Grande i brda Panecillo, visoke statui Device iz Quito-a koja ima zadivljujući pogled na Grad. Vozite se 25 km (16 milja) severno od Quito-a do sredine sveta, geografske širine 0º. Ovde možete stajati sa po jednom nogom da obe polovine sveta.

Vulkan Cotopaxi – celodnevni izlet
Cotopaxi – Alausi
Uživajte u spektakularnoj dvosatnoj vožnji do Nacionalnog parka – vulkana Cotopaxi da biste videli najviši aktivni vulkan na svetu (5.897 m/19.347 stopa). Posetite muzej u parku i obiđite lagunu na dnu vulkana i saznajte više o flori i fauni koja se nalazi na ovoj nadmorskoj visini. Nastavite autom uz vulkan do parkinga, na preko 4.500 m/14.763 ft. Hodajte sat i po do odmorišta i nakon kratke pauze nastavite do glečera (ako vam vreme to dozvoli). Povratak u Quito u popodnevnim satima. **Ulaz u park nije uključen i podeljen je na broj putnika u grupi**

Teleferico
Quito
Uživajte u spektakularnom pogledu na Quito iz ovog nebeskog tramvaja do vulkana Pichincha. Odlučite se za šetnju do vrha ili jednostavno izaberite vožnju.


2. dan Quito/ostrvo San Cristobal

Letite do San Cristobal, najistočnijeg ostrva Galapagosa i jednog od najstarijih ostrva. Glavni grad je Puerto Baqerizo Moreno, glavni grad Galapagosa.

Posle ručka posetite Centar za tumačenje i saznajte više o istoriji Galapagosa, koji se ponekad naziva i „Začarano ostrvo“. Provedite ostatak popodneva opuštajući se na plaži Mann ili plivajući sa razigranim morskim lavovima dok ptice fregate klize po talasima toplog vazduha.

Uveče, odlučite se za večeru i probajte nešto od sveže ribe i proizvoda sa ostrva.

Uključeni obrocii: doručak, ručak
Prevoz avionom
Quito – ostrvo San Cristobal, 3h
Pogledaj! Na nebu! To je ptica! To je avion! To je… da, zapravo je avion.

Aktivnosti posete Interpretacijskom centru
Ostrvo San Cristobal, 1h-2h
Saznajte više o istoriji Galapagoskih ostrva od samog početka njihovog vulkanskog porekla do današnjih napora za očuvanje. Obiđite izložbu ljudske istorije da biste saznali o otkriću i kolonizaciji ostrva i otkrijte istoriju prirode i raznovrsnost flore i faune koje Galapagos čine tako fascinantnim.

Aktivnosti u slobodno vreme
Popodne
Slobodno vreme na San Cristobalu pruža priliku da na najbolji način iskoristite razne aktivnosti koje su ovde dostupne. Iznajmite bicikl za vožnju po ostrvu ili iznajmite opremu za ronjenje i zavirite u bogat morski život. Odlučite se za šetnju okolinom i uživajte u ostrvskom životu.

Blue Marlin Hotel (ili sličan) smeštaj
Hotel


3. dan Ostrvo San Cristobal

Dan počinje kratkom vožnjom čamcem do Isla Lobosa, ostrva naseljenog brojnim morskim lavovima, po kojima je ostrvo i dobilo ime. Provedite dan u snorklingu – fantastična prilika za posmatranje bogatog morskog života po kojem je Galapagos poznat. Vratite se na brod, otplovite do San Cristobal-a i iskoristite slobodno vremene za uživanje na plažama i okolini.

Uključeni obroci: doručak, ručak
Prevoz brodom
Ostrvo San Cristobal – Isla Lobos, 1h
Popnite se na brod i otplovite.

Aktivnost ronjenja (Isla Lobos).
Isla Lobos
Ronite u vodi mirnog ostrva Isla Lobos, među porodicama morskih lavova i njihovih radoznalih štenaca koji žele da se igraju. Uočite fregate koje se gnezde i poznate plavonogeptice blune kako se odmaraju na obali. Obavezno ponesite kameru kako biste uhvatili neke snimke u ovom vrhunskom utočištu za posmatranje divljih životinja.

Prevoz brodom
Isla Lobos – ostrvo San Cristobal
Popnite se na brod i otplovite.

Aktivnosti u slobodno vreme
Popodne
Slobodno vreme na ostrvu San Cristobal pruža priliku da na najbolji način iskoristite razne aktivnosti koje su ovde dostupne. Iznajmite bicikl za vožnju po ostrvu ili iznajmite opremu za ronjenje i zavirite u bogat morski život. Odlučite se za šetnju okolinom i uživajte u ostrvskom životu.

Blue Marlin Hotel (ili sličan) smeštaj
Hotel


4. dan Ostrvo San Cristobal/ostrvo Santa Cruz

Putovanje brodom do ostrva Santa Cruz. Po dolasku posetite visoravni ostrva da biste videli džinovske kornjače Galapagosa u divljini.

Uključeni obroci: Doručak
Prevoz gliserom
Ostrvo San Cristobal – Ostrvo Santa Cruz, 2h
Imajte na umu: more može biti uzburkano tokom ovog putovanja. Molimo ponesite lekove protiv morske bolesti ako su vam potrebni.
Brzo isecite vodu na putu do sledeće stanice (i okačite se za šešir).

Ekskurzijska aktivnost u gorju Santa Kruz
Ostrvo Santa Kruz, 2h-3h
Brzo presecite vode Santa Cruza i pogledajte džinovsku kornjaču sa Galapagosa u njenom prirodnom okruženju. Istražite oblast i njenu neverovatnu divljinu.

Hotel Dejavu (ili sličan) smeštaj
Hotel


5. dan Ostrvo Santa Cruz

Idite u avanturu kajakom kroz more u zalivu Tortuga da biste istražili mangrove. Odlučite se za čas surfovanja u popodnevnim satima.

Uključeni obroci: Doručak
Aktivnosti vožnje kajaka u zalivu Tortuga
Ostrvo Santa Cruz, 2h-3h
Uzmite prsluk za spasavanje i idite u avanturu kajakom u mangrovama zaliva Tortuga. Obratite pažnju na širok izbor morskog života, uključujući šarene grebenske ribe, zrake i morske kornjače dok veslate plavim vodama. Posle se opustite na prelepoj plaži sa finim belim peskom i iskoristite vreme za sunčanje– možda ćete primetiti neke iguane koje takođe pokušavaju da uhvate zrake sunce na obali.

Hotel Dejavu (ili sličan) smeštaj
Hotel
Fakultativne aktivnosti
Lekcija surfovanja
Puerto Viejo de Talamanca
Zgrabi svoj kupaći kostim i spremi se za vožnju talasima! Naučite kako da pronađete i vozite talase uz časove surfovanja kod lokalnih stručnjaka. Uživajte u svežem morskom vazduhu i pokušajte da uočite lokalni morski život dok uživate u vodi.


6. dan Ostrvo Santa Cruz

Započnite dan obilaskom brodom po Loberiji, Las Grietas i Plaja de los Peros, provodeći vreme u istraživanju, plivanju i ronjenju u kristalno čistoj vodi. Nakon toga posetite istraživačku stanicu Čarlsa Darvina, jedno od mesta gde možete lako uočiti čuvene galapagoske kornjače.

Uključeni obroci: Doručak
Loberia vožnja brodom
La Loberia – ostrvo Santa Kruz
Provozajte se čamcem do ostrva Loberia i uživajte u neverovatnim divljim životinjama i pejzažima Plaja de Los Peros i Las Grietas. Nazvana po morskim lavovima koji naseljavaju plažu, Loberia je plaža sa koralnim peskom sa obiljem divljih životinja. Obratite pažnju na morske lavove dok se kupaju na plaži.

Centar za uzgoj Fausto Llerena i poseta istraživačkoj stanici Čarlsa Darvina
Puerto Ayora, 45m
Posetite Centar za uzgoj Fausto Ljerena, odlično mesto za posmatranje mnogih vrsta kornjača i zatvorenih kopnenih iguana. Pogledajte izbliza čuvenu galapagosku kornjaču, vraćenu sa ivice izumiranja– u toru se nalaze odrasle kornjače, a uzgajalište brine o mladima do treće godine dok im oklop ne očvrsne.

U ovoj oblasti se takođe nalazi istraživačka stanica Čarlsa Darvina, naučna organizacija pokrenuta 1964. godine, koja radi na očuvanju ekosistema Galapagosa kroz napore naučnika, istraživača i volontera za očuvanje. Dok same kancelarije nisu otvorene za posetioce, istraživačka stanica obezbeđuje lokaciju za proučavanje međunarodnih naučnika i ekološko obrazovanje za lokalnu zajednicu.

Hotel Dejavu (ili sličan) smeštaj
Hotel


7. dan Ostrvo Santa Cruz/Quito

Nakon transfera preko ostrva Santa Cruz, stižemo na ostrvo Baltra za naš povratni let za Quito. Po dolasku u Quito dočekaće vas transfer do hotela gde ćete imati slobodno vreme i poslednje veče sa novim prijateljima.

Uključeni obroci: Doručak
Prevoz avionom
Ostrvo San Cristobal – Quito, 3h
Transfer preko ostrva Santa Kruz do ostrva Baltra da bismo uhvatili naš let nazad za Quito.

Aktivnosti u slobodno vreme
Popodne
Istražite grad Quito u slobodno vreme i uživajte u najboljem što ovaj kosmopolitski grad ima da ponudi.

Hotel Mercure (ili sličan) smeštaj
Hotel


8. Dan Quito

Krenite u bilo koje vreme.

Uključeni obrocii: Doručak
Aktivnost na dan odlaska
Niste spremni za odlazak? Vaš vođa puta vam može pomoći oko aranžmana kako biste produžili vašu avanturu.

Smeštaji se razlikuju od polaska i podložni su promenama do datuma početka turneje. Oni nisu konačni i treba ih koristiti samo kao primere.

Fakultativne aktivnosti

Vulkan Cotopaxi – celodnevni izlet
Cotopaxi – Alausi
Uživajte u spektakularnoj dvosatnoj vožnji do Nacionalnog parka vulkana Cotopaxi da biste videli najviši aktivni vulkan na svetu (5.897 m/19.347 stopa). Posetite muzej u parku i obiđite lagunu na dnu vulkana da biste saznali o flori i fauni koja se nalazi na ovoj nadmorskoj visini. Nastavite autom uz vulkan do parkinga, na preko 4.500 m/14.763 ft. Hodajte sat i po do odmorišta i nakon kratke pauze nastavite do glečera (ako vam vreme to dozvoli). Povratak u Quito u popodnevnim satima. **Ulaz u park nije uključen i podeljen je na broj putnika u grupi**

Obilazak grada Quita i Ekvador
Quito
Uživajte u obilasku grada Quita. Posetite Stari grad, UNESCO-vu svetsku baštinu, sa zaustavljanjem u bazilici del Voto Nacional, crkvi La Compania, trgu San Francisko, Plazi Grande i Panesilju, visokoj statui Device iz Quit-a koja ima zadivljujući pogled na grad. Vozite se 25 km (16 milja) severno od Quit-a do sredine sveta, geografskae širine – 0º. Ovde možete stati sa po jednom nogom na obe polovine sveta.

Teleferico
Quito
Uživajte u spektakularnom pogledu na Quito iz ovog nebeskog tramvaja do vulkana Pichincha. Odlučite se za šetnju na vrhu ili jednostavno dođite na vožnju.